19427_logo[1]

Visning

Värdefulla tips och goda råd inför den viktiga visningen

Fastighetsmäklaren har lång erfarenhet av vad man som säljare bör tänka på inför en visning.

Mäklarens uppgift är att objektivt beskriva de möjligheter din bostad har.
 

VISNING

Vid visning är det fastighetsmäklarens uppgift att ta hand om spekulanterna, deras frågor och funderingar m. m. Helst bör du inte vara hemma, annars – håll dig i bakgrunden.

VISA INTE EN TOM BOSTAD

Erfarenheten visar att en tom bostad är svårare att sälja och ger ofta lägre pris. Intrycket blir ödsligt och kallt och hemtrevnaden är borta.

FÖRSTA INTRYCKET ÄR ALLTID DET VIKTIGASTE

Se till att gräsmattan är klippt, rabatterna rensade alternativt att det är skottat och sandat. Tänd utebelysningen under den mörka årstiden – det ger ett inbjudande och välkomnande sken.

HEMMETS ATMOSFÄR

Ett rent och välstädat hem förstärker intrycket av bostadens standard. Tända lampor i fönstren och utanför förhöjer hemtrevnaden och din bostad blir attraktiv.

LUGN OCH RO

När man visar en bostad ska det vara lugn och ro. Skapa en skön hematmosfär – stäng av radio, TV och hushållsmaskiner, så att samtal kan föras utan störning.

UNDERHÅLL

Små skavanker sätter ned värdet på din bostad och ger ett allmänt intryck av eftersatt underhål. Reparera och justera smärre fel, t. ex. droppande kranar. Dölj aldrig skador med nya tapeter eller färg!

VIND, KÄLLARE OCH GARDEROBER

Plocka om möjligt undan för att ge ett luftigt och rymligt intryck. Se till att allt är i ordning – det samlade intrycket är det som räknas.

KÖK OCH BADRUM

Dessa utrymmen ges stor uppmärksamhet, de är dessutom de dyraste att reparera. Det är viktigt att det känns rent och fräscht.

SOVRUM

Bäddat, städat, stängda garderober, utvädrat – öppenhet och luftighet i sovrummet gör det tilltalande.

HUSDJUR

Tänk på att husdjuren helst inte bör vara hemma vid visningen.